21.05.2024

Cars-bg.eu

Автомобилни новини и статии

2024 Lexus LC 500 Кабриолет – Лятно забавление

1 min read
024 Lexus LC 500 Convertible

Училището свърши и е време да се забавлявате. А новият Lexus LC 500 Кабриолет за 2024 г. гарантира, че това ще се случи. С вълнуващата мощност от 471 конски сили и 7 300 об/мин тази мощна машина прави всяко пътуване впечатляващо. Двигателят V8 с обем 5,0 л ускорява от 0 до 60 за 4,4 секунди, превръщайки дори спирането на светофара в прилив на адреналин.

С поставянето на централната маса на двигателя зад предния мост центърът на тежестта на автомобила се измества назад, което увеличава устойчивостта на автомобила. Разполагането на колелата по външните ъгли и снижаването на капака допринасят за стабилността му, докато преработеното олекотено окачване намалява нерегулируемото тегло, като по този начин подобрява пъргавината на автомобила. С добавения режим Sport S+ с адаптивно променливо окачване водачът изпитва усещането за състезателен автомобил. В същото време обаче возенето остава плавно благодарение на 10-степенната автоматична трансмисия Direct-Shift, която безпроблемно превключва за 0,12 секунди.

Дори при свален покрив дизайнът на автомобила осигурява удоволствие. Отопляемите и вентилирани седалки и отопляемият волан осигуряват комфорт, докато се наслаждавате на прохладния бриз. Ако ниските температури се появяват често, опционалната система Advance Climate Concierge с отопление на горната част на тялото може да добави топлина за цялото тяло. Докато се движите из града, ветрозащитният дефлектор и ветрозащитният екран управляват вятъра, а активният контрол на шума оценява околните шумове и ги неутрализира, като запазва тишината в купето, за да се наслаждавате на разговорите. Дори озвучителната система е специално проектирана за слушане, докато се наслаждавате на слънчевите лъчи. Системите на Mark Levinson с 12 високоговорителя проактивно противодействат на фоновите шумове, а с високоговорителите, разположени на облегалките за глава, пътниците никога не пропускат ритъм. Ако обаче желаете затворен салон, водачът просто натиска бутон и четирислойният покрив се затваря за 15 секунди (при движение със скорост под 30 мили в час).

За да помогне на водача да се отпусне, автомобилът съдържа 12-инчов сензорен екран. Екранът не само показва ясно навигационните инструкции, но и панорамен изглед, така че водачът да знае какво има около автомобила. Вдъхновено от производителността, арматурното табло също така ясно показва скоростта, както и G-силието. Така че, независимо дали шофирате в града или се състезавате по пътя, водачът винаги остава информиран.

Ясната форма на кабриолета също радва окото. Ниско до земята, неговата извита решетка с формата на пясъчен часовник и тройните LED фарове привличат погледите. С елегантни страни очите не могат да не следват автомобила, докато се движи покрай тях. Дори дръжките на вратите остават в една равнина със страните, като се сливат безпроблемно с тях. И все пак, когато човек се приближи до автомобила, дръжките бавно се разширяват, приканвайки всеки да влезе. Веднъж влезли вътре, пътниците знаят, че забавлението започва, защото новият Lexus LC 500 Кабриолет 2024 е вълнуващ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *