24.04.2024

Cars-bg.eu

Автомобилни новини и статии

Alfa Romeo възкръсва и превзема Германия с новата си вълна на успех

1 min read

Alfa Romeo, италианският автомобилен производител с богата история и страст към спортните автомобили, се завръща в Германия с ново и вълнуващо присъствие. След дълъг период на известна слабост на пазара, Alfa Romeo изживява възход и отново привлича вниманието на автомобилните ентусиасти и клиенти в Германия.

С въвеждането на нови модели, като Giulia и Stelvio, Alfa Romeo успешно съчетава италианския стил, елегантността и спортната производителност, които германските клиенти ценят. Отличавайки се с уникален дизайн и иновативни технологии, Alfa Romeo възвръща своята автомобилна легенда в Германия и завоюва сърцата на мнозина.

Присъствието на Alfa Romeo в Германия не само възкресява интереса към марката, но и създава нови възможности за растеж и разширяване на пазарния дял. Със своята богата гама от модели, предлагащи високо качество, изключителни изживявания за шофиране и иновативни функции, Alfa Romeo привлича вниманието на германските автомобилни ентусиасти и се утвърждава като сериозен играч на пазара.

Възходът на Alfa Romeo в Германия е свидетелство за тяхната амбиция и ангажираност към предлагането на изключителни автомобили, които надминават очакванията на клиентите. Марката продължава да иновира и развива нови модели, които ще засилят присъствието й на германския пазар и ще донесат още повече радост на шофьорите в Германия.

Резултатите от увеличените продажби на Alfa Romeo се дължат предимно на въвеждането на новия модел Alfa Romeo Tonale. Този електрифициран модел представлява 44 процента от общия брой на новорегистрираните автомобили. Освен Tonale, моделът Giulia седан (27 процента от регистрациите) и SUV серията Stelvio (29 процента от регистрациите) също допринесоха за успеха на Alfa Romeo на германския пазар.

Николо Биагиоли, директор на Premium Brands Stellantis Германия, заяви: „Възходящата тенденция на Alfa Romeo в Германия продължава. Увеличението от 112 процента в броя на регистрациите през първото тримесечие ме кара да гледам с увереност към бъдещето. С пускането на пазара на Alfa Romeo Tonale с plug-in хибридна технология, ние сега завършваме следващата стъпка по пътя към изцяло електрическа моделна гама през 2027 година.“

Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid, който предлага мощност от 206 кВт (280 к.с.), е водещият модел в серията. Компактният SUV е наличен на германския пазар от есента на 2022 година и предлага различни варианти на задвижване. Този електрифициран модел означава ново начало за марката и е ключова част от процеса на превръщане на Alfa Romeo в изцяло електрически производител в Европа към 2027 година.

Регистрациите на Alfa Romeo Giulia в Германия са нараснали с 32 процента спрямо първото тримесечие на предходната година. От януари до март се отбеляза и нараснал брой купувачи на модела Alfa Romeo Stelvio с увеличение от 10 процента спрямо същия период през 2022 година. Текущо и двата модела преживяват визуални и технологични обновления след изцяло актуализиране на дизайна им.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *