24.06.2024

Cars-bg.eu

Автомобилни новини и статии

Как да изберем велосипед

1 min read

Как да изберем велосипед

Карането на велосипед е сред любимите занимания на много хора. То би носило още повече удоволствие ако моделът, който карате е подходящ за вас. Голямото разнообразие от колела, което се предлага на пазара, позволява на всеки човек да открие точно това, което търси. Още от малки, децата мечтаят да имат колело. Изберете най-доброто за своето дете, като заложите на сигурен магазин, предлагащ сигурни марки. Понякога изборът може да се окаже по-труден, отколкото предполагате, затова е добре внимателно да премислите какво да закупите.

 

Избор на колело

Изборът, до голяма степен, зависи от това, което първоначално си представяте. Ако искате колело с кош, то купете такова с кош. Много други различни аксесоари също привличат потребителите. Ако ще го използвате просто за разпускане след дългият ден или за да стигате до работа, изберете модел с багажник, който ще ви бъде от голяма полза. Преценете коя седалка би ви била удобна, както и имате ли нужда от аксесоари, като калници и степенки. Избирайки, в никакъв случай не бива да подценявате това как ще използвате колелото. В зависимост от целта, магазините предлагат специализирани модели и видове, за да ви бъдат напълно полезни.

 

Видове колела за каране

Освен, че можем да ги разделим на дамски, мъжки и детски, велосипедите можем да разделим и според вида им, а именно:

  • градски;
  • планински;
  • шосейни.

Предлагат се и много хибридни модели, които да използвате в различни обстановки, без да ви създадат какъвто и да било проблем. Производители са измислили дори и сгъваеми велосипеди, които лесно да прибират в апартамента или на друго място, където пространството е ограничено. Няма как да не споменем и велосипедите с двигател – те стават все по-популярни и са чудесен избор за придвижване, както в града, така и извън него.

 

Колко атмосфери трябва да са гумите

Налягането трябва първо да се съобрази с това колко тежи колоездачът. Добре е гумите да се огъват по земята, за да има достатъчно добро сцепление. В зависимост от това къде карате и какъв вид е вашият велосипед, налягането на гумите може да бъде от 2.8 до 4.6 атмосфери. Трябва сами да прецените кое е перфектното за вашите гуми налягане. Използвайте велосипедът само тогава, когато се чувствате напълно комфортно, когато карате. Проверявайте всяка една част поне профилактично. А защо да не превърнете любимото си хоби в дори нещо по-сериозно? Допитайте се до специалисти в областта, които също ще ви насочат колко атмосфери трябва да са гумите на вашето колело.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *