21.05.2024

Cars-bg.eu

Автомобилни новини и статии

ПОДГОТОВКА НА АВТОМОБИЛА ЗА СТУДЕНИТЕ ДНИ

1 min read
Подготовка на автмобила за студените дни

С настъпването на зимата, ние трябва да се погрижим за нашите автомобили, за да може да шофираме спокойно и безопасно. Интернет пространството е мястото, от което много бързо можем да се сдобием с всичко необходимо за обслужването на нашата колата. А и е доста по-лесно – с няколко щраквания онлайн, всичко от което имате нужда ще ви бъде доставено.

А какво ни е нужно?

 

 

КАКВО НИ Е НУЖНО,ЗА ДА ПОДГОТВИМ АВТОМОБИЛА СИ ЗА ЗИМАТА?

Смяна на масло
Ротация на гумите
Филтри,колани,маркучи
Проверка на светлините
Проверка на двигателя

Нека разгледаме важните неща едно по едно.

СМЯНА НА МАСЛОТО

Това е най-основната и важна процедура по поддръжката на вашия автомобил. Разбира се, за това си има причина. Именно двигателното масло служи за смазването и правилното охлаждане на автомобилния  двигател. То губи качествата си често, най-вече ако шофирате на къси разстояния в града. Така двигателя се натоварва повече и не трябва да се подценява , както и трябва да бъде проверявано редовно. Сменяйте и масленият филтър, който служи за пречистване на маслото.

 

РОТАЦИЯ НА ГУМИТЕ

Ротацията представлява смяна на местата на гумите на автомобила, за да се износват равномерно. Ако тази зима сте решили да не закупувате нови гуми, то поне сменете местата им, за по-голяма сигурност и за да се възползвате максимално от живота на техните протектори. Важно е да не бъдат много износени и да имат достатъчно запазен грайфер.Местата на гумите могат да ви бъдат сменени в сервиз. В същото време, обаче, може да се справите и сами, стига да разполагате с достатъчно пространство, свободно време и ръководство с препоръки от производителя.

 

ФИЛТРИ,КОЛАНИ,МАРКУЧИ

Проверете филтрите и сменете при необходимост. Маркучите трябва да бъдат добре почистени.Сложете зимна течност за чистачки. Отново напомняме, че всичко това може да откриете онлайн на различни цени и да изберете това, което ви допада най-много.

 

ПРОВЕРКА НА СВЕТЛИНИТЕ И ДВИГАТЕЛЯ

Двигателят е основната част на вашата кола и трябва редовно да го проверявате. Проверявайте чистачките си и ако са за смяна, зимният период е най-подходящото време. И последно, но не на последно място. Регулирайте и проверявайте светлините си. Ако внезапно метеорологичните условия се развалят и попаднете във виелица или дъжд е важно фаровете ви да светят достатъчно добре, за да не настъпи произшествие. Също така трябва да бъдат подходящи и за снеговалежи – първо,за да не ви заслепяват, отразявайки се в снега и второ за да не нарушавате вниманието на останалите водачи на МПС на пътното платно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *